Stěhovaní levně Praha
Volejte nonstop 723 123 100

Stěhujete se? Tyto rady a tipy se vám budou určitě hodit!

Ne nadarmo se říká, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Samozřejmě je to míněné s nadsázkou. Nicméně stěhování má spousta z nás spojené s dřinou, chaosem a krabicemi, které jsou zkrátka úplně všude. A neustále se v nich něco hledá. Stěhování však nemusí být nervy drásající záležitost. Stačí se držet několika našich rad.

 

Vhodné krabice nepodceňujte

Při stěhování si zvolte ideální krabice, které mají otvory na prsty. Díky tomu se budou mnohem lépe nosit a vy zamezíte případným nehodám, které by si mohly stát. Často se na stěhování používají takzvané banánovky. Pokud je nebo podobné krabice k dispozici nemáte, tak si do klasických udělejte vlastní otvory.

Stěhování levně Praha

Zásuvky i dvířka zajistěte

Není nic horšího při stěhování nábytku, než když se neustále otevírají dvířka nebo šuplíky. IDeální je tedy zajistit vše lepící páskou. Vybírejte vždy však takovou, která po odjištění nezanechá na vašem nábytku nevratné stopy. Malé zbytky lepidla zůstat na nábytku mohou, obvykle je dostanete dolů houbičkou a saponátem.

 

Lehké věci můžete klidně v zásuvkách nechat, ty těžké každopádně zabalte zvlášť do krabic. Pokud nechcete na uzavírání dvířek a zásuvek používat izolepu, je možné použít smršťovací fólii. Máte tak jistotu, že nábytek nepoškodíte a vše bude držet. Pokud máte nábytek s prosklenými dveřmi, myslete na to, že je nutné zabezpečit také sklo. Třeba molitanem.

 

Foťte, co je potřeba

Jestliže budete stěhovat elektroniku, označte si kabely, případně si vše vyfoťte, abyste při následném zapojování věděli, co kam patří. Fotografie se vám budou hodit nejen v případě elektrických kabelů. Vhodné je pořídit si také snímek rozvodové snímky.

 

Vše si pečlivě označujte

Vyndali jste z nějakých skříní šrouby? Vložte je pečlivě do sáčku a napište si na něj, k čemu šrouby patří. Stejně tak veškeré krabice si označte. Pokud na ně zrovna nechcete psát, co v nich je a kam patří, stačí využít barevné samolepky. Podle nich můžete roztřídit krabice do jednotlivých místností. Jestli však chcete přesně vědět, co v krabici je, klidně si na ně napište seznamy.

Jak zabalit oblečení

Máte oblečení na věšáku a na ramínkách? Pak přes několik ramínek prostrčte plastové pytle. Oblečení zůstane čisté a vybalovat se vám bude jedna báseň. Pokud vám nevadí, že oblečení nebude úplně rovné, můžete použít také vakuové pytle, které vám při stěhování ušetří místo. Ty ostatně můžete využít také na lůžkoviny, peřiny a deky. Budete se divit, jak se jejich objem zmenší. Zvlášť, pokud máte doma péřové peřiny. Vakuové pytle pak doma jistě ještě využijete při skladování sezónního oblečení nebo například peřin pro hosty.

 

Pozor na sklo a talíře

Jistě máte stres z toho, aby se vám při stěhování nevymlátily veškeré skleničky nebo nerozbila porcelánová sada nádobí, která již není k sehnání. Sklo je samozřejmě možné balit do novin nebo letáků. Pokud je však nemáte, nezoufejte. V tomto případě lze takzvaně zabít dvě mouchy jednou ranou. Zkuste hrnky a skleničky balit do látkových utěrek, které stejně musíte přestěhovat. Podobně lze zabalit také talíře. Pokud však nemáte dostatek utěrek nebo papírů, lze koupit levné jednorázové papírové talíře, kterými ty porcelánové proložíte. Do krabic se vám samozřejmě bude hodit i bublinková fólie. Nemusíte nutně kupovat roli, většinou má každý doma zbytky z nějakých zásilek. A pokud o stěhování víte dopředu, můžete si je skladovat.

 

Důležité je přemýšlet

Ačkoliv jste pravděpodobně ve stresu, zkuste se při stěhování zamyslet nad tím, které věci budete ve starém domě či bytě potřebovat do úplného konce a naopak, které budete potřebovat například hned v den vybalování. Je nutné mít po ruce notebook, doklady nebo oblečení do práce? Mysleli jste na to, že rychlovarnou konvici potřebujete v den stěhování na obou místech? Na tyto věci je vhodné si vyhradit speciální krabici nebo tašku. Ideální je mít tyto věci neustále u sebe.

 

Pár dobrých rad na závěr

V žádném případě nepodléhejte stresu. V den stěhování se ideálně pořádně protáhněte a hlavně se dobře nasnídejte. V klidu si vychutnejte svou oblíbenou kávu. A nezapomeňte také na občerstvení pro pomocníky. Při nakládání věcí pak jednejte s rozvahou. První nakládejte velké a těžké věci. Myslete na to, aby se žádný majetek nepoškodil při převážení. V novém domově pak ideálně dávat krabice do místností, do kterých patří. Pokud však bude nutné někde skládat velké skříně, nechte si prostor pro jejich sestavení. Není nic horšího než neustále přesouvání krabic tam a zpět.

Stěhovaní levně Praha 723 123 100
Zavolejte nám pro předběžnou kalkulaci
nebo rovnou zadejte poptávku a domluvte si detaily stěhování.
Stěhovaní levně Praha

Orientační ceník

1+1
od 2000 Kč
3+1
od 3000 Kč
5+1
od 6500 Kč
Office
od 2000 Kč
Doprava
od 550 Kč
Stěhovaní levně Praha
Pojištění

Vaše věci jsou po celou dobu stěhování pojištěny až do výše: 2 000 000 Kč
Nadace Leontýnka Firma Stěhování levně Praha pravidelně přispívá na účet nadaci Leontinka.