Stěhovaní levně Praha
Volejte nonstop 723 123 100

Recenze knihy Příběhy novohradských domů

Kniha situovaná jako didakticko – turistický průvodce městem, přináší příběhy jednotlivých domů a ulic, nahlíží do života jejich obyvatel a vzpomíná na dnes už téměř zapomenuté osoby, řemesla či události.

Zajímají vás příběhy známých i méně známých domů a ulic? Chcete nahlédnout do života místních obyvatel a vzpomenout si na dnes už téměř zapomenuté osoby, řemesla či události? Kniha Příběhy novohradských domů od Vladimíra Horka nám připomene autentické vzpomínky  žijících pamětníků, zápisky či psané vzpomínky těch, kteří už tento svět opustili, archivní materiály, články a především knihy novohradského archiváře Antona Teichla o historii města.

Na město Nové Hrady v této knize nevzpomínají pouze místní rodáci žijící ve městě, ale také ti, kteří zde v minulosti bydleli nebo zde prožili část dětství se svými rodiči. Kniha nás v jejich vyprávění zavádí a doslova ožívá v období první republiky, situace v době 2. světové války i po ní. Některé z příběhů jsou úsměvné, jiné popisují události méně veselé až tragické. V knize ale také najdete i příběhy a osudy z jiných období novohradské historie.

Stěhovaní levně Praha 723 123 100
Zavolejte nám pro předběžnou kalkulaci
nebo rovnou zadejte poptávku a domluvte si detaily stěhování.
Stěhovaní levně Praha

Orientační ceník

1+1
od 2000 Kč
3+1
od 3000 Kč
5+1
od 6500 Kč
Office
od 2000 Kč
Doprava
od 550 Kč
Stěhovaní levně Praha
Pojištění

Vaše věci jsou po celou dobu stěhování pojištěny až do výše: 2 000 000 Kč
Nadace Leontýnka Firma Stěhování levně Praha pravidelně přispívá na účet nadaci Leontinka.