Stěhovaní levně Praha
Volejte nonstop 723 123 100

Jak vystěhovat pohovku krok za krokem

Stěhování pohovky je jedna z nejméně oblíbených činností. Není divu, obvykle je velká a objemná a její stěhování tak není vůbec jednoduché. Zvláště pokud se velká pohovka pro celou rodinu nachází v místnosti, kde jsou úzké dveře, může to být opravdu velký problém. Práci mohou komplikovat například rohy sedačky, které vyčnívají a další její části. Pokud však budete u stěhování v klidu a zamyslíte se, podaří se vám odstěhovat sedačku klidně svépomocí i malým prostorem. Úzké dveře nebo labyrinty chodeb z patra nemají proti vám žádnou šanci.

Stěhování levně Praha

Pomyslete do dopředu

Nejprve budete k ruce potřebovat papír nebo poznámkový blok a metr. Ano, vše je potřeba přeměřit. Vnější rozměry pohovky si zapište do zápisníku a přidejte k nim také výšku sedačky. Tu měřte od podlahy k tomu nejvyššímu bodu na zadní straně pohovky. Nezapomeňte ani na šířku a nejvzdálenější body. Při troše štěstí budete moci sedačku přestěhovat zcela v kuse.

 

Samozřejmě nestačí jen změřit rozměry vaší pohovky, ale budete muset změřit i velikost otvoru všech dveří a případně také úzká místa v chodbě. Předem odstraňte vše, co prostor zužuje a lze to dát pryč. Nezapomeňte si konečné rozměry v úzkých místech poznamenat.

 

Zápisky si porovnejte

A k čemu vám zapsané míry sedačky, dveří a úzkých míst jsou? Díky nim můžete plánovat prozatím na papíře. Věřte, že je to mnohem efektivnější než metoda pokus – omyl. Obecně platí, že pokud je pohovka menší jak dva metry, je ideální ji stěhovat ve vertikální poloze. Je to z toho důvodu, že vnitřní a vnější otvory zárubní jsou obvykle vysoké 205 centimetrů. Projít byste tedy měli v podstatě bez potíží. V případě, že je pohovka hluboká do 80 centimetrů, lze ji stěhovat vodorovně, pokud jsou  dveře stejně široké.

 

Nezapomeňte na to, že dveře snižují vnitřní prostor vchodu asi o 3 centimetry. V případě, že by se tedy sedačka do dveří nevešla, bude potřeba je demontovat. Je to zcela jednoduché. Stačí vyklepat čepy pantů hřebíkem a poklepat zespoda nahotu. Poté vyndat čepy na doraz a posunout dveře do strany.

 

Předtím však ještě zvažte, zda vám místo demontáže dveří nepomůže odmontovat některé komponenty sedačky. Pokud je přece jen moc velká, odstraňte z ní podhlavníky, polštáře a případně také nožičky, pokud je má. Získáte tím cenné centimetry, které se vám při stěhování budou určitě hodit.

Samotné stěhování sedačky

Pokud budete pohovku stěhovat svisle, pak ji postavte na ručník, abyste ji ochránili před poškozením a poto ji můžete po ručníku jen posunovat ke dveřím. Do dveří by ideálně nejprve mělo vstoupit opěradlo, případně sedadlo. V případě, že budete stěhovat vodorovně, pak je ideální použít popruhy.

 

Myslete na svá záda

Při samotném stěhování není radno myslet jen na to, abyste nepoškodili sedačku nebo snad omítky či vnitřní vybavení bytu. V první řadě byste měli myslet především sami na sebe. Při stěhování sedací soupravy může jednoduše dojít k poranění zad. Samozřejmě je možné, že si také namůžete svaly kdekoliv na těle. Z toho důvodu je vhodné stěhovat sedačku pomocí zmíněných zvedacích popruhů, případně tedy ručníku.. Pokud si chcete být jisti, že nepoškodíte stěhováním ani sedačku, pak ji zakryjte například nějakou látkou. Látka chrání čalounění.

 

Stěhování diagonální

V případě, že selhaly opravdu všechny možnosti, je třeba sedací soupravu přestěhovat diagonálně. Samy to však rozhodně nezvládnete. na takové stěhování jsou potřeba ideálně dva lidé. Zvedněte pohovku za asistence druhé osoby každý na jednom konci. Potom ji nakloňte dopředu o 45 stupňů. První člověk může zavěsit přední rameno sedačky kolem dveří. A následně projdete s pohovkou ve formě vývrtky na víno. Zkrátka ji budete postupně pomalu otáčet. Tato metoda vyžaduje určitě zkušenosti a také sílu. Počítejte s tím, že těžkou sedačku budete muset ve svých rukách držet poměrně dlouho.

 

Můžete požádat o pomoc

V případě, že se vám z nějakého důvodu do stěhování sedací soupravy nechce nebo se na to prostě jen necítíte, můžete to nechat na odbornících. Stěhovací firmy mají spoustu zkušeností a odstěhovat sedačku pro ně bude opravdu hračka. Pochopitelně vám firma ráda pomůžu se vším ohledně stěhování. Věděli jste, že za vás dokonce domácnost klidně sbalí a v novém domově vybalí? Vy si budete moci jen užívat nových prostor. Záleží jen na vás a na dohodě.

Stěhovaní levně Praha 723 123 100
Zavolejte nám pro předběžnou kalkulaci
nebo rovnou zadejte poptávku a domluvte si detaily stěhování.
Stěhovaní levně Praha

Orientační ceník

1+1
od 2000 Kč
3+1
od 3000 Kč
5+1
od 6500 Kč
Office
od 2000 Kč
Doprava
od 550 Kč
Stěhovaní levně Praha
Pojištění

Vaše věci jsou po celou dobu stěhování pojištěny až do výše: 2 000 000 Kč
Nadace Leontýnka Firma Stěhování levně Praha pravidelně přispívá na účet nadaci Leontinka.